Zorgverzekering

Er is veel veranderd op het gebied van zorgverzekeringen. Op deze internetpagina vind je belangrijke informatie over deze verzekering. Alle inwoners van Nederland zijn verplicht zich te verzekeren door bij een zorgverzekeraar een zorgverzekering af te sluiten. Verzekeraars zijn op hun beurt verplicht om iedereen die zich voor de verzekering aanmeldt, te accepteren. De overheid heeft een wettelijk standaardpakket samengesteld. De basisverzekering kun je aanvullen met aanvullende verzekeringen.

  1. Veel werkgevers bieden hun werknemers een collectieve zorgverzekering aan. Dat kan een aantrekkelijke optie zijn omdat je dan premiekorting krijgt van maximaal tien procent. Je kunt ook je partner en kinderen meeverzekeren op de polis. Zij komen dan ook in aanmerking voor de korting
  2. Je bent niet verplicht om de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen bij dezelfde verzekeraar onder te brengen.
  3. De premiekorting bij een eigen risico is soms niet heel hoog. Let daar dus op en maak een zorgvuldige afweging.
  4. Verzekeraars zijn niet verplicht om zowel een restitutiepolis als een naturapolis aan te bieden. Het kan dus zijn dat je automatisch één van beide polisvormen krijgt aangeboden.
  5. De goedkoopste verzekering is niet altijd de beste verzekering. Let bij het vergelijken niet alleen op de premie, maar ook op de kwaliteit van dienstverlening.
  6. Een eigen risico verhogen gaat meestal makkelijker dan verlagen. Kies daarom eerst voor een laag eigen risico. Je kunt het altijd nog verhogen.

Wist u dat u eenvoudig premies kunt vergelijken?

Wil je wisselen van zorgverzekeraar? Op Zorgtoeslagen kun je eenvoudig de premies van de verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo weet je waar u een goedkope of de goedkoopste zorgverzekering kunt afsluiten. Ondanks dat de basisverzekering nagenoeg over hetzelfde is, hoeft de goedkoopste zorgverzekering niet altijd de beste verzekering te zijn. Nieuwsgierig naar de premies? Vergelijk zorgverzekering direct en ontdek wie de goedkoopste premie biedt!.