Zorgverzekering

Met de ingang van het nieuwe jaar komen er veel veranderingen in de zorg. Zo moet er bijvoorbeeld meer eigen risico betaald worden en gaan de basispremies omhoog. Het is verstandig om eens na te denken om over te stappen met je zorgverzekering, dat kan je misschien een hoop geld schelen.

Bij de meeste maatschappijen gaan de premies omhoog, maar dit verschilt erg per maatschappij. Ook zit er veel verschil in de soort premie die er omhoog gaat. Zo kan het bijvoorbeeld bij de ene maatschappij de dekking voor de tandarts kosten omhoog gaan, en bij de andere maatschappij de kosten van de basispremie. Bij iedereen is zijn polis anders dus de ene polis kan ineens veel duurder uitvallen dan de andere polis. Daarom zou ik als ik u was eens goed naar de onderdelen op de polis kijken waar u precies voor betaald en uitrekenen wat het verschil is met u nieuwe polis. Vraag na uw berekening eens een offerte aan bij andere verzekeringsmaatschappijen en vergelijk deze met uw eigen polis. Op deze manier kunt u zien of uw duurder of goedkoper uit bent als u overstapt met uw zorgverzekering.