Zorgverzekering

Studenten zorgverzekering afsluiten?

Het woord zegt het al, een zorgverzekering voor studenten. Maar waarom is deze zorgverzekering er eigenlijk, en waarom zou ik als student deze zorgverzekering afsluiten?

Een studenten zorgverzekering is betrekkelijk nieuw in de verzekeringswereld, maar omdat studenten over het algemeen minder ziektekosten maken wilden de maatschappijen deze verzekeringen splitsen. Door deze splitsing van verschillende verzekeringen konden de verzekeringsmaatschappijen de premies voor de studenten omlaag krijgen.

Wanneer kom ik voor een studentenzorgverzekering in aanmerking?

Je kan aanspraak maken op een studentenzorgverzekering als je officieel staat ingeschreven bij een erkende schoolinstelling. Dit kan je aangeven als je de verzekering wilt afsluiten. Wat ook kan meespelen zijn je jaarlijkse inkomsten. Sommige maatschappijen stellen een limiet aan jou jaarlijkse inkomsten. Als jij bijvoorbeeld meer verdient dat het maximum van de maatschappij, dan kom je niet meer in aanmerking voor deze verzekering. Maar let op, dit geldt niet overal. Dit doen sommige maatschappijen om de maandelijkse premie laag te houden.